Sunday, July 24, 2011

Stuffed vine leaves

ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ (Vegie version)

Υλικά

Αμπελόφυλλα (Τα φύλλα πρέπει να είναι φαρδιά,δροσερά ανοιχτοπράσινο χρώμα).

Ρύζι

Κολοκύθι

Ντομάτα

Μελιτζάνα Πιπεριά

Κρεμμύδι

Σκόρδο

Δυόσμο

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Μπορείτε να προσθέσετε κυμά η οτι συνδυασμό προτιμάτε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε όλα τα υλίκα στο μπλέντερ (ΕΚΤΟΣ το δυόσμο και το ρύζι) Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλέθουμε.Ρίχνουμε το μείγμα σε μία λεκάνη, κόβουμε με το μαχαίρι το δυόσμο και προσθέτουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.Ανοίγουμε προσεχτικά έναν έναν τα φύλλα και τα γεμίζουμε με το μείγμα και τα διπλώνουμε. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε με σειρά μέσα στην κατσαρόλα,ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν + λίγο ελαιόλαδο.Βράζουμε σε σιγανή φωτιά όσο για να βράσει το ρύζι.(περίπου 30 λεπτά). ( Τα φύλλα πριν τα διπλώσουμε πρέπει να τα νεροβράσουμε για 2-3λεπτά να μαλακώσουν ώστε να μην σπάνε στο δίπλωμα)

STUFFED VINE LEAVES (vegie version)

materials
vine leaves (leaves must be soft ,wide, light green in color)
rice
zucchini
tomato
eggplant
green pepper
onion
garlic

Mint

Olive oil

Salt

Pepper

For meat lovers you may add chopped meat or any combo of filling you prefer

EXECUTION

Pour all ingredients in blender (EXCLUDING mint and rice and zacchini) Add olive oil and mill them.We put the mixture into a bowl, cut with a knife mint and add the rice,zacchini and mix all thoroughly together.We open one by one the vine leaves and filled with mix.Then place them in order in the pot, add water to just cover + some olive oil.We cook over low heat to cook as long as the rice needs. (approx. 30 minutes).(First we must boil the leaves 2-3minutes to get soft so they will not break when we fold them). Check the video







No comments: