Tuesday, August 9, 2011

Μπιφτέκια & πατάτες - Biftekia & potatoes



Μπιφτέκια & πατάτες
Υλικά
4 μερίδες
1/2κιλό κιµάς 50%µοσχαρίσιος & 50% χοιρινό
150γρ. Ψωμί βρεγμένο και στιμμένο
πατάτες
1 αυγό
20γρ. ελαιόλαδο
20γρ. ούζο
ρίγανη
δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδου
κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μπιφτέκια: Σε ένα μπολ βάζουµε τον κιµά . Ρίχνουµε τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε καλά. Μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια , κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας νερό ψήνουμε στους 200/1 ώρα περίπου . Σερβίρουμε με λεμόνι.

Biftekia & potatoes
Ingredients
4
servings
1/2kilo minced beef 50% and 50% pork
150g. Bread wet and squeezed
potatoes (cut large 4 pieces a potato)
1 egg
20g. olive oil
20g. ouzo
oregano
mint
1 clove garlic
onion
salt
pepper
Preparation
In a bowl put the minced meat. Add the remaining ingredients and mix well. After shape biftekia, cut potatoes quartered and put in a pan by adding water Bake at 375 / 1hour. Serve with lemon.



No comments: