Monday, August 1, 2011

Mousaka














Mousaka
Υλικά
Για 10 καλά κομμάτια
1 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιος
μελιτζάνες (κόβουμε σε ροδέλες ψήνουμε στο φούρνο)
κολοκύθια (κόβουμε σε ροδέλες και τηγανίζουμε)
πατάτες (κόβουμε σε ροδέλες και τηγανίζουμε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
σκόρδο ψιλοκομένο
50γρ. ελαιόλαδο
κρασί
ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 ξύλο κανέλα
1 φύλλο δάφνη
μαιντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
αλάτι
πιπέρι
Μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές βούτυρο
5 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά
μοσχοκάρυδο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την έτοιμη μπεσαμέλ)
Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε τον κιμά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα
υλικά (κρεμμύδι,ελαιόλαδο,κανέλα,δάφνη,μαιντανό,δυόσμο,αλάτι,πιπέρι)και σωτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
2) Στρώνουμε στο ταψί στο κάτω μέρος τις πατάτες,μελιτζάνα,κολοκύθια και αλατίζουμε σε κάθε στρώση, μετά βάζουμε τον κιμά τον απλώνουμε καλά και στο τέλος βάζουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ψήνουμε στους 200 για 1 περίπου ώρα ή όσο χρειάζετε για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Mousaka
Mousaka
materials
For 10 good pieces
1 1 / 2 pound ground beef
eggplant (cut in slices bake in the oven)
zucchini (cut into rings and fry)
potatoes (cut into rings and fry)
1 onion, chopped
chopped garlic
50g. olive oil
wine
peeled tomatoes or(tomato paste)
1 cinnamon stick
1 bay leaf
chopped parsley
mint finely chopped or dried
salt
pepper
bechamel
1 liter milk
5 tablespoons butter
5 tablespoons flour
2 eggs
nutmeg
100 gr. grated Parmesan
(you can use the prepared sauce)
preparation
1) Prepare the minced in a pan and add the
materials.(
(onionι,olive oil,cinnimon,bay leaf,parsley,mint,salt,pepper) sautePour in wine, add tomatoes and water and cook over low heat.
2) Lay the pan on the bottom of the potatoes, eggplant, zucchini and salt in each layer, then put the meat to spread well in the end we put bechamel and spread some grated cheese cook at 375/ 1 hour or as long as it takes to get the brownish color
.

No comments: