Sunday, July 24, 2011

Pizza

ΠΙΤΣΑ Greek

Υλικά

Αλεύρι

Μαγιά

Λάδι

Αλάτι

Τυρί

Τοματοπελτές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το νερό,λάδι,μαγιά,αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλέυρι και το ζημώνουμε καλά έως ότου γίνει λείο και να μην κολάει στα χέρια.Το αφήνουμε στην λεκάνη να φουσκώσει (15-20λεπτά). Όταν είναι ετοιμο το ανοίγουμε στό μέγεθος πού θέλουμε και το βάζουμε στο ταψί (το ταψί θα πρέπει να είναι λαδωμένο για να μην κολάει) προσθέτουμε τον τοματοπολτό και το βάζουμε στο φούρνο (ο φούρνος να είναι ζεστός) στούς 200-210βαθμούς. Όταν πάρει χρώμα (σε περίπου 30 λεπτά) πρσθέτουμε το τυρί (το τυρί μοζαρέλλα είναι το πιο καλό για πίτσα) ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.

PΙΖΖΑ English
Materials
flour
yeast
oil
salt
cheese
tomato paste
EXECUTION
Pour into a bowl water, oil, yeast, salt and stir. Add the flour and mash
well until it becomes smooth and notsticking to your hands. leave the dough to rise (15-20 minute ). When you are ready rollthe dough to the size we want and put it in the pan (the pan should be greased to prevent from sticking) add the tomato paste and put it in the oven (the oven must be preheated ) to 350-375degrees. When you get color (approximately 30 minutes) we add cheese (mozarella cheese is the most good for pizza) Bake for about 5 minutes and its ready ready.


No comments: