Monday, August 1, 2011

Pastichio



Pastichio
Υλικά
Για 10 καλά κομμάτια
1 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιος
μακαρόνια νούμερο 5-6
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
σκόρδο ψιλοκομένο
50γρ. ελαιόλαδο
κρασί
ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 ξύλο κανέλα
1 φύλλο δάφνη
μαιντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
αλάτι
πιπέρι
Μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές βούτυρο
5 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά
μοσχοκάρυδο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την έτοιμη μπεσαμέλ)
Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε τον κιμά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα
υλικά (κρεμμύδι,ελαιόλαδο,κανέλα,δάφνη,μαιντανό,δυόσμο,αλάτι,πιπέρι)και σωτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
2) Στρώνουμε στο ταψί στο κάτω μέρος τα μακαρόνια μετά βάζουμε τον κιμά τον απλώνουμε καλά και στο τέλος βάζουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ψήνουμε στους 200 για 1 περίπου ώρα ή όσο χρειάζετε για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Pastichio
materials
For 10 good pieces
1 1 / 2 pound ground beef

1 onion, chopped
chopped garlic
50g. olive oil
wine
peeled tomatoes or(tomato paste)
1 cinnamon stick
1 bay leaf
chopped parsley
mint finely chopped or dried
salt
pepper
bechamel
1 liter milk
5 tablespoons butter
5 tablespoons flour
2 eggs
nutmeg
100 gr. grated Parmesan
(you can use the prepared sauce)
preparation
1) Prepare the minced in a pan and add the
materials.(
(onionι,olive oil,cinnimon,bay leaf,parsley,mint,salt,pepper) sautePour in wine, add tomatoes and water and cook over low heat.
2) Lay the pan on the bottom the spaghetti and , then put the meat to spread well in the end we put bechamel and spread some grated cheese cook at 375/ 1 hour or as long as it takes to get the brownish

No comments: