Saturday, July 30, 2011

Γεμιστά. Stuffed tomato,pepper,Zacchini,eggplant

Γεμιστά
Υλικά
10 ντομάτες 2
πιπεριές, 2 κολοκύθια, 2 μελιτζάνες (μέτριου μεγέθους όλα)
350 γρ. ρύζι
1 Μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο στο χέρι)
μαιντανό (κομμένο στο χέρι)
δυόσμο (κομμένο στο χέρι)
λάδι
πατάτες (κομμένες χοντρές για το ταψί)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε από το μέρος του κοτσανιού τις ντομάτες τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια στο οριζόντιο μέρος τους. Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους το βάζουμε στο μπλέντερ αλέθουμε ελαφριά.Ριχνουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και ανακατεούμε τα υλικά ολα μαζί, έπειτα γεμίζουμε τις ντομάτες,
τις πιπεριές τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια,δεν τα παραγεμίζουμε.Τα τοποθετούμε στο ταψί βάζουμε ενδοιάμεσα τις πατάτες και εάν έχει περισσέψει μείγμα το ρίχνουμε επάνω στις πατάτες . Προσθέτουμε λάδι και νερό σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ψήνουμε στους 200-210 /1 ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1/2 ώρα να ροδίσει.
Stuffed tomatoes,green pepper,zacchini,eggplant
materials
10 tomatoes, 2 peppers, 2 zucchini, 2 eggplants (medium size all)
350 gr. rice
1 large onion (cut hand)
parsley (chopped by hand)
mint (cut hand)
oil
potatoes (sliced &long for the pan)
salt
pepper
Preparation
Open the part of the stem tomatoes peppers and eggplants, courgettes in the horizontal part. Remove with a spoon the inside put it in a blender grind light add the mixture into a bowl and mix all the ingredients together, then fill the tomatoes, peppers and eggplants, courgettes, do not overfill them, put in between them the potatoes and any leftover mixture, pour over potatoes. Add oil and water, cover with foil bake at 350/ 1 hour remove the foil and bake for 1 / 2 hour to brown.


No comments: